Част от шегите в последното, шесто шоу за Netflix на Дейв

...
Част от шегите в последното, шесто шоу за Netflix на Дейв
Коментари Харесай

Анти-хомофобски бунтове назряват в Netflix

Част от шегите в последното, шесто шоу за Netflix на Дейв Шапел - един от най-популярните и уважавани артисти в стендъп комедията, събудиха остри, противоположни реакции.

Комикът обича да вбесява хората и през цялата си кариера на драго сърце споделя смешки, които наскърбяват или споделят неуместни истини - и последният му спешъл за Netflix, The Closer, не е по-различен. В него той изследва комплицираните си връзки с ЛГБТИ общността в комедиен проект.

Само един образец: „ Вие си мислите, че аз ненавиждам гей общността, до момента в който в действителност аз им изпитвам завист — изяснява на публиката Шапел. — И не съм единственият. Ние, черните, гледаме гей общността и си казваме „ Гледай единствено какъв брой хубаво се разви тяхното придвижване! Колко добре се оправят! А ние висим в едно и също състояние стотици години! Как, мамка му, постигнахте етози напредък? Струва ми се, че в случай че робите се мажеха с бебешко олио и носеха тесни къси панталонки, щяхме да се освободим 100 години по-рано “. 

Записаният онлайн театър, излязъл на 5 октомври, докара до възмутени  реакции от страна на ЛГБТИ общността и трансактивистите, както и до много настоявания от социалните мрежи за премахването му от стрийминг платформата. В отговор изпълнителният директор на компанията Тед Сарандос излезе в отбрана на Шапел и се зарече да остави шоуто, без значение какъв брой рецензии ще получи. 

Скандалът се отрази добре на гледаемостта:  в момента записът на Шапел е номер 3 в Топ 10 на Netflix в Съединени американски щати — и №10 в България. Но в последните няколко дни в най-голямата стрийминг платформа се случват неща, които едва ли се харесват на нейния началник. 

Както съобщава The Verge, транс-служителите в Netflix и техни сътрудници, които ги поддържат, планират да провеждат виртуален протест следващата сряда, 20 октомври, срещу Сарандос, който в края на предходната и началото на тази седмица изпрати две бележки до личния състав. В първата уведомява служителите, че компанията няма да отстрани спешъла, в който Шапел се шегува с ЛГБТИ общността и защитава смятаните за трансфобски коментари на Дж. К. Роулинг. Във втората бележка Сарандос твърди, че „ наличието на екрана не предизвиква реална щета “.

„ Най -силното доказателство в поддръжка на това е, че насилието на екрана е повишено доста през последните тридесет години и въпреки това броят на престъпленията с принуждение е спаднал в доста страни “, написа Сарандос в бележката. „ Възрастните могат да гледат насилие и малтретиране — или да се любуват на шокираща стендъп комедия — без това да причинява щета на някого “.

По време на протеста участващите чиновници няма да правят никаква работа за компанията, а ще се съсредоточат върху организирането на дарения и подкрепа на транс общността, съгласно чиновник, поискал да остане неизвестен.

В изказване, изпратено до THR в сряда, представител на платформата заяви: „ Спешълите на Дейв Шапел са най-гледаните в Netflix и са спечелили доста награди, в това число " Еми " и " Грами ". Ние поддържаме художественото изложение на нашите актьори. Също така насърчаваме нашите чиновници да споделят намерено несъгласието си “.

Netflix отказа да показа данни за зрителската публика на The Closer, а рано миналата седмица трима чиновници на компанията бяха отстранени от работа, тъй като участвали на среща, с цел да обсъдят възраженията си срещу Шапел. Тримата, измежду които и инженер, който е транс, по-късно бяха възстановени след остри обществени реакции на отстраняването им . 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР